Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Milan-Merckelbagh-2018-Henk-Teerink-60.jpg
Foto: Henk Teerink

Motorcoureur Milan Merckelbagh zegeviert tweemaal in Tsjechische Most

De IDM wedstrijd op het circuit van Most is goed verlopen voor de Limburgse motorrijder Milan Merckelbagh (Heerlen). Op het Tsjechische circuit wist hij beide wedstrijden in de SuperStock600 op zijn naam te zetten. Zowel Merckelbagh als het team van MGM Racing Performance kijken terug op een prachtig weekend.

De vrije training verliep goed voor Milan die zich duidelijk goed voelde op de Yamaha. Lang stond Milan op een tweede tijd maar met nog 10 minuten te gaan kwamen er nog drie onderdoor. In de slotfase begint het opnieuw te regenen maar het lukt om Merckelbagh zijn vijfde tijd vast te houden. Tijdens de tweede kwalificatie regent het ook dus de tijden worden niet verbeterd.

In de warming- up op zondagochtend voelt Merckelbagh dat er  een probleem is waarna het team veel werk moet verrichten. De koppeling wordt in 90 minuten vervangen naast de gewoonlijke preparatie voor een wedstrijd.

Met de verse koppeling is de start van de eerste wedstrijd niet zo goed. Toch heeft hij bijna de gehele wedstrijd de leiding in de stockklasse stevig in handen. De eerste overwinning is daarmee een feit voor de coureur uit Heerlen.

De start van de tweede race is geweldig. De Limburger gaat als tweede de eerste bocht in. Een collega gaat wat ruim waardoor Merckelbagh ook extra meters moet maken en daardoor gaan er plaatsen verloren. Op het eerste rechte stuk komen de supersport-rijders op snelheid voorbij maar de Yamaha coureur pikt aan. Hierdoor neemt hij afstand van de overige rijders in zijn klasse. Ook de tweede race wordt zo door de inwoner van Heerlen gewonnen.

Merckelbagh kan dus terugkijken op een geslaagd weekend. Ondanks dat hij een aantal wedstrijden heeft gemist, bezet Milan nu al de zevende plaats in de tussenstand. De volgende wedstrijd is van 8 tot 10 september in Assen.

Deze pagina delen via:

Terug