Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Milan-Merckelbagh-2018-Henk-Teerink-60.jpg
Foto: Henk Teerink

Motorcoureur Milan Merckelbagh wint afgelopen weekend voor eigen publiek

De IDM wedstrijd op het circuit van Assen is goed verlopen voor de Limburgse motorcoureur Milan Merckelbagh (Heerlen). In de Drentse hoofdstad wist hij tweede en eerste te worden tijdens de SuperStock600 wedstrijden. Daarmee doet de MGM Racing Performance-coureur ook goede zaken voor titelstrijd, ondanks het missen van de eerste drie wedstrijd staat hij al vierde in de tussenstand.

Merckelbagh vond snel zijn draai tijdens de zesde wedstrijd van het Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft (IDM). In de eerste kwalificatie weet hij de snelste tijd op de klokken te zetten. In de tweede kwalificatie wist Joep Overbeeke slim gebruik te maken van de ‘slipstream’ en hij verbetert de tijd van Milan.

De eerste race van het weekend wordt pas op zaterdagavond verreden  omdat het dagprogramma veel vertraging heeft opgelopen vanwege het slechte weer. Merckelbagh blijft rustig en weet goed uit de start te komen. De Heerlenaar heeft snel de leiding van zijn klasse in handen. Wanneer Overbeeke de leiding overneemt blijft Merckelbagh hem volgen om zo te proberen in de slotfase toe te slaan. In de laatste ronde wil hij dan ook een aanval inzetten maar even voor de ‘Ramshoek’ ziet hij druppels op zijn vizier. Hij besluit om de aanval niet door te zetten en voor de tweede plaats te kiezen achter Overbeeke.

De tweede race kent een bijzonder spannende beginfase wanneer Merckelbagh en Overbeeke elkaar snel vinden. Het is een prachtig gevecht tot de winnaar van de eerste race onderuit gaat. Na vier ronden komt de Heerlense student dan ook alleen aan de leiding en deze positie geeft hij niet meer uit handen. Merckelbagh kan met een tweede en eerste plaats dan ook terugkijken op een geslaagd weekend op het circuit van Assen.

De finale van het kampioenschap laat niet lang op zich wachten, want in het laatste weekend van september worden de punten verdeeld op het circuit van Hockenheim.

Tussenstand na zes wedstrijden IBM Kampioenschap:

1 Stefan Ströhlein (D) Yamaha 209

2 Jan Schmidt (D)  Yamaha 155

3 Paul Frode (D)  Honda 154

4 Milan Merckelbagh (NL) Yamaha 135

5 Tom Kohnen  (B) Yamaha 130

Deze pagina delen via:

Terug