Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-wielrennen-algemeen.jpg
Foto: Wouter Roosenboom

Mike Teunissen trekt tevergeefs de sprint aan voor Groenewegen

Mike Teunissen (Ysselsteyn) heeft in de derde etappe van Parijs-Nice over 200 kilometer van Cepoy naar Moulins/Yzeure tevergeefs de sprint aangetrokken voor zijn ploeggenoot en klassementsleider Dylan Groenewegen.

In eerste instantie leek er niks aan de hand want Groenewegen leek op weg naar zijn derde ritzege, maar op tien meter voor de streep hield hij plotseling zijn benen stil, waardoor hij slechts als negende finishte. Teunissen kwam als 21e over de streep.

Na afloop liet Groenewegen weten dat de tweede rit van maandag zo veel energie had gekost met al die waaiers, dat zijn benen dinsdag vlak voor de finish helemaal volliepen. "Ik was niet meer in staat om de laatst punch te geven."

De rit werd gewonnen door de Ier Sam Bennet voor de Australiër Caleb Ewan en de Nederlander Fabio Jacobsen. Dylan Groenewegen behoudt de leiding in het algemeen klassement, hij heeft zes seconden voorsprong op de Pool Kwiakowski en elf op de Spanjaard Sanchez. Mike Teunissen behoudt zijn zeventiende plaats op 25 seconden.

Vandaag staat de eerste bergetappe op het programma van Vichy naar Pélussin  over 212 kilometer.

Deze pagina delen via:

Terug