Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Mike-Teunissen-2019.jpg

Mike Teunissen sprint naar vierde plaats in derde etappe in Tour of Britain

De derde etappe van de Tour of Britain maandag over 183 kilometer is gewonnen door Dylan Groenewegen. Ondanks dat de sprinter van Jumbo-Visma bij de hellende aankomststrookt in Newcastle vroeg op kop kwam was hij opnieuw ijzersterk. Hij reed iedereen uit zijn wiel en won met ruim twee fietslengtes voorsprong voor Mathieu van der Poel die tweede werd en de Italiaan Davíd Cimolai. De Limburger Mike Teunissen (Ysselsteyn), die Groenewegen had afgezet voor een goed sprint wist op de meet de Italiaan Matteo Trentin met een ferme jump nog net voor te blijven en finishte daarmee op de vierde plaats.

Met nog 20 kilometer te rijden deden de ploegen van Lotto Soudal en Israel Cycling Academy, Mitchelton-Scott en Jubo Visma verwoede pogingen om een kopgroep van zes man nog te achterhalen. Het kostte deze vier ploegen veel kracht maar het bleek niet voor niets te zijn geweest. Op een goede kilometer voor de finish moesten de zes er toch aan geloven en waren het de ploeggenoten van Groenewegen,  Teunissen en Amund Grøndahl Jansen die zich vervolgens aan kop nestelde om een goede uitgangspositie voor Groenewegen te creëren wat deze keer weer goed uitpakte met de tweede rit zege voor Groenewegen in drie dagen.

Aan de kop van het algemeen klassement veranderde niet veel, alleen Van der Poel schuift door zijn bonificatieseconden . De Italiaan Trentin behoud de leiding voor de zijn landgenoot Davíd Cimolai op zeven seconden. Van der Poel schuift op van plaats zeven naar drie op elf seconden, waardoor Teunissen zakt van plaats vier naar vijf  en op dertien seconden achterstand blijft staan.

Deze pagina delen via:

Terug