Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

wielrennen-algemeen-2018.jpg
Foto: Huub Keulers

Mike Teunissen rijdt in Parijs-Nice in dienst van George Bennett

Na drie vlakke etappes is de rol van de Limburgers uitgespeeld in de zevendaagse rittenkoers Parijs-Nice. Na de val van Roy Curvers (Haelen) in de eerste etappe waardoor hij al meteen op grote achterstand kwam te staan, is na de eerste bergetappe ook de rol van Mike Teunissen (Ysselsteyn) om de sprint aan te trekken voor Groeneveld uitgespeeld.

Lange tijd kon de Limburger als enige van de ploeg de kopman van zijn ploeg George Bennett bijstaan in de groep met favorieten maar in de laatste 12 kilometer moest hij afhaken.

In de vierde etappe van Vichy naar Pélussin over 212 kilometer kwam Teunissen uiteindelijk als 54e op 6.10 minuten over de streep. De rit werd gewonnen door de Deen Magnus die met nog drie renners was overgebleven van een vluchtgroep van dertien renners en gezamenlijk op de finish leken af te rijden. De Deen demarreerde echter in de laatste kilometer en kwam met 17 seconden voorsprong op de Belg Thomas de Gendt als eerste over de streep. De groep met alle favorieten kwam op 48 seconden over streep.

De Pool Kwiatkowski is de nieuwe leider in het klassement. Hij heeft vijf seconden voorsprong op de Spanjaard Luis Sanchez en tien op de belg Gilbert. Mike Teunissen zakt van de 12e naar de 27e plaats en heeft nu 5.41 minuten achterstand. Roy Curvers staat op plaats 146 en heeft meer dan 38 minuten achterstand.

Deze pagina delen via:

Terug