Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-miketeunissen.jpg
Foto: Wouter Roosenboom

Mike Teunissen na verlies gele trui “Dit pakken ze mij niet meer af”

Bij het begin van de derde etappe in de Tour de France van het Belgische Binche naar het Franse Épernay over 215 kilometer was de gedachte dat Mike Teunissen (Ysselsteyn) of anders een van zijn ploeggenoten aan het eind van de dag de gele trui om zijn schouders had hangen. Het parcours met aan het einde wat venijnige klimmetjes zou Teunissen onder normale omstandigheden ook aan moeten kunnen. Mocht dat niet lukken dan stonden drie ploeggenoten klaar om hem op te volgen. Het liep echter toch wat anders voor de Limburger en zijn ploeggenoten van Jumbo-Visma.

Zolang het parcours over relatief vlak terrein reed had Teunissen geen moeite om in de voorste gelederen van het peloton te bivakkeren. Zodra de eerste gecategoriseerd helling er aan kwam had hij het moeilijk. Hij liet ook meteen aan zijn ploegmaats weten dat hij de benen niet had en dat zij hun plan maar moesten trekken. Deze eerste heuvel kwam hij nog in de staart van de eerste groep over. Bij de tweede heuvel ging het helemaal mis met de gele trui drager. Toen hij in eerste instantie moest lossen leek hij niet te veel terrein te moeten gaan prijsgeven en zou hij mogelijkerwijs in de afdaling nog terug kunnen komen. Op het moment dat de Fransman Julian Alaphilippe uit het peloton weg demarreerde was het gedaan met Teunissen,  mede omdat men aan de kop van het peloton ook ging versnellen.

Omdat het peloton Alaphilippe niet meer kon terugpakken bleef het tempo hoog om de achterstand zo klein mogelijk te houden. Teunissen probeerde nog even om weer de aansluiting te kunnen maken maar het tempo was te hoog voor hem en hij gaf zich uiteindelijk gewonnen.

Alaphilippe pakte zo zijn eerste ritzege in de tour van 2019 en omdat hij zijn achterstand van zestien seconden op de renners van Jumbo-Visma ook goed maakte die op de plaatsen twee, drie en vier stonden pakte hij ook de gele trui over van Teunissen. Tweede werd op 26 seconden Michael Matthews van Sunweb en de derde plaats ging naar Jasper Stuyven.

Alaphilippe staat nu op de eerste plaats in het algemeen klassement met een voorsprong van 20 seconden op Wout van Aert die zijn witte trui behoudt en derde staat Steven Kruiswijk op 25 seconden. Teunissen kwam op 4.54 minuten van de ritwinnaar binnen en staat nu op plaats 72 van het algemeen klassement. Daarmee is de Limburger weer terug in de realiteit zoals hij het na afloop verwoorde. De afgelopen twee dagen waren te hectische geweest en hadden hem uiteindelijk veel te veel krachten gekost om goed te kunnen presteren op het moment dat het er op aan kwam. "Dat is het leven, daar doen we niks aan maar dit pakken ze mij niet meer af."

Deze pagina delen via:

Terug