Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Mike-Teunissen-2019.jpg

Mike Teunissen eindigt zesde in BinckBank editie 2019

De BinckBank Tour 2019 is zondagmiddag in het Belgische Geraardsbergen gewonnen door Laurens de Plus van de Jumbo Visma formatie. De kopman van de Nederlandse ploeg reed zijn landgenoot Tim Wellens in de slotfase alsnog uit de leiderstrui als hij met zijn twee landgenoten Greg Van Avermaet en Oliver Naesen op 20 kilometer voor de finish uit het peloton weet te ontsnappen.

Met nog twaalf kilometer te koersen reed De Plus virtueel in de groene leiderstrui. Achter het Belgische trio werd met name door Groene trui drager Wellens en de nummer twee van het klassement de Zwitser Marc Hirschi gereden voor een plaats in het algemeen klassement maar ze kwamen nooit dichterbij dan 25 tot 30 seconden. Uiteindelijk finishte de twee op 37 seconden van de Plus.

Aan de meet werd de sprint van de afsluitende zevende etappe gewonnen door Oliver Naesen die verrassend de Olympisch kampioen Greg van Avermaet wist te verslaan. Laurens de Plus liet de sprint lopen en kwam op vier seconden als derde over de finish en pakte daarmee wel de eind zege in de BinckBank Tour van 2019. Mike Teunissen (Ysselsteyn), ploeggenoot van De Plus, kwam als beste Nederlander op 26 seconden als zesde over de streep.

Oliver Naesen pakte de tweede plaats in het eindklassement op 35 seconden van De Plus. Tim Wellens, winnaar van de voorlaatste twee edities, zakte van de eerste naar de derde plaats en eindigde op 36 seconden van de eindwinnaar. Mike Teunissen was met zijn zesde plaats in het eindklassement ook de beste Nederlander in deze Pro-Tour wedstrijd.

Deze pagina delen via:

Terug