Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-mikeschloesser-2.jpg

Mike Schloesser strandt in kwartfinale WK handboogschieten

Donderdagmiddag was voor de Nederlandse handboogschutters een dramatische middag. Zeven Nederlanders, waaronder Mike Schloesser (Klimmen) en Gabielle Bayardo (Klimmen), stonden bij de zestiende finaleronde aan de start van het individuele eliminatietoernooi.

Daar waar de Nederlandse schutters bij wereldbekerwedstrijden veelvuldig op het podium eindigen bereikte geen enkele Nederlander bij het wereldkampioenschap in eigen land de halve finale.

Voor de bijna foutloos schietende Mike Schloesser verliep de eliminatie dramatische. De Limburger verkeerde in een blakende vorm maar strandde in de kwartfinale na een shoot-off. Van de 46 schoten trof Schloesser twee keer de negen. 44 keer leverde hij de perfecte prestatie maar toch sneuvelde de nummer één van de wereldranglijst in de kwartfinale.

In zijn zestiende finale tegen de Noor Mats Haugeseth schoot Schloesser bijna de perfecte serie. Slechts een keer schot hij een negen. Vier keer schoot hij een tien en tien keer trof hij de roos. Met een score van 149-145 plaatste hij zich voor de achtste finale tegen zijn landgenoot Peter Elzinga.

In de volgende ronde scoorde Schloesser de perfecte score tegen zijn landgenoot die ook een zeer hoog niveau haalde. Beide heren maakten er dan ook een boeiend gevecht van. Daar waar Elzinga een keer een negen scoorde was het Schloesser die met zes maal een tien en negen maal de roos getroffen had met de maximale score van 150 tegen149 naar de kwartfinale ging waarin hij het moest gaan opnemen tegen de Amerikaan James Lutz.

Opnieuw haalde Schloesser het niveau waarmee hij de eerste twee ronde heeft gespeeld. Ook zijn tegenstander bood op hetzelfde niveau tegenstand. Omdat Schloesser in zijn zesde beurt een slippertje maakte en een negen scoorde kwam hij op een punt achterstand te staan. Tot de voorlaatste pijl bleef deze situatie bestaan. Beide schutters haalden steeds de maximale score maar in zijn laatste beurt maakte Lutz een foutje en trof hij de negen. Schloesser antwoorde met een tien en dwong zo nog een shoot-off  af met een eindstand van 149-149.

In de shoot-off ging Schloesser alsnog onderuit. Zowel de Limburger als de Amerikaan schoten een tien maar die van Lutz zat dichterbij het centrum dan de pijl van Schloesser waardoor de Amerikaan zich plaatste voor de halve finale en uiteindelijk ook doordrong naar de finale van zondag.

Gabielle Bayardo moest het in de zestiende finale opnemen tegen de Chinese Qixuan An die in de kwalificatieronde als vijfde was geëindigd en derhalve de eerste twee rondes een bye had. De Chinese liet ook tegen Bayardo zien dat het land met het oog op de Olympische Spelen weer in opkomst is.

Na drie sets stond het nog 3-3 maar de laatste twee sets gingen naar de Chinese. Met 7-3 (25-24, 27-29, 27-27, 27-30 en 28-29) bleek An dan te sterk te zijn voor Bayardo die daarmee was uitgeschakeld.

Deze pagina delen via:

Terug