Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2018-Max-Verstappen.jpg

Max Verstappen vierde in Formule 1 Grand Prix van China

Max Verstappen (Maasbracht) is zondagmorgen op een vierde plaats geëindigd in de Formule 1 Grand Prix van China.

In een saaie en door Mercedes van de eerste tot de laatste ronde gedomineerde 1000e Grand Prix startte Verstappen vanaf de vijfde plaats. Omdat ook de twee Ferrari’s sneller zijn dan de bolide van Verstappen kon hij in eerste instantie alleen maar op enige afstand aanhaken bij zijn twee Ferrari-collega’s.

Na een vroege pitstop van de Limburger dwong zijn team Ferrari ook een vroege pitstop voor zijn coureurs in te lassen. Even leek het er ook op dat dit succes had toen Verstappen Sebastian Vettel na diens bandenwissel voorbij zou kunnen rijden maar de Duitser wist deze eerste en uiteindelijk enige aanval voor P4 toch af te slaan om vervolgens toch weer weg te rijden bij de Limburger.

Verstappen kwam toch op P4 terecht toe Leclerc de pit in dook. Hij kwam achter Verstappen weer de baan op maar ondanks een tweede pitstop wist de Fransman Verstappen niet meer te achterhalen en daarmee eindigde Verstappen voor de tweede keer dit seizoen op de vierde plaats.

De winst ging naar wereldkampioen Lewis Hamelton voor Valerie Bottas en Sebastiaan Vettel. In de WK stand hebben Hamilton en Bottas met respectievelijk 68 en 62 punten een straatlengte voorsprong op Verstappen die na drie races nog steeds op de derde plaats ligt met 39 punten. Vettel nadert hem nu tot op twee punten en Leclerc staat vijfde op 36 punten.

Deze pagina delen via:

Terug