Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-maxverstappen.jpg

Max Verstappen verprutst een goed resultaat in de Formule 1 race van China

Max Verstappen (Maasbracht) is zondagmorgen in Shanghai bij de Formule 1 Grand Prix van China op een vijfde plaats geëindigd. Opnieuw verliep de race van de Limburger niet vlekkeloos en kreeg hij tien seconden straftijd waardoor hij na zijn finish op de vierde plaats terugzakte naar de vijfde plek. Een podiumplaats had er zeker in gezeten, want op de bandenkeus van het Red Bullteam hadden Ferrari en Mercedes geen antwoord.

Na de sterke start van Verstappen, waarbij hij van plaats vijf op plaats drie terecht kwam, gebeurde er in de eerste helft van de race bijzonder weinig. Tot er na dertig ronden een safetycar situatie was. Het team van Red Bull besloot in deze fase haar twee auto’s, die op dat moment alle twee in de top zes reden, naar binnen te halen voor een bandenwissel. In de slotfase van de wedstrijd bleek deze tactiek goed uit te vallen voor beide coureurs. Zowel Ricciardo als Verstappen konden de aanval inzetten wat Riccardo uiteindelijk de koppositie opleverde.

Verstappen had ook veel meer snelheid dan zijn concurrenten en ging in de aanval op zijn rivaal van vorige races de Brit Lewis Hamilton maar opnieuw liep de inhaalmanoeuvre van Verstappen, die veel risico nam, niet goed af. Hij kwam buiten de baan terecht en verloor veel terrein en viel terug naar de vijfde plaats. Nadat hij weer de aansluiting had gevonden met de Brit kon hij hem de tweede keer wel zonder problemen passeren waarna hij op jacht ging naar de Ferrari van Vettel.

Opnieuw ging het mis met de inhaalactie van de Limburger waarbij hij in contact kwam met de Ferrari en beide auto’s spinden. Door de wedstrijdleiding werd Verstappen gezien als de veroorzaker van dit incident waarmee ze hem met tien seconden straftijd bestrafte.

Zijn teamgenoot Riccardo won de wedstrijd voor Bottas en Vettel. Hamilton pakte de vierde plaats dankzij de 10 seconden straftijd van Verstappen die als vijfde eindigde.

Deze pagina delen via:

Terug