Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-maxverstappen.jpg

Max Verstappen pakt zijn eerste podium dit seizoen in de F1 Grand Prix van Spanje

Max Verstappen heeft zondagmiddag bij de Grand Prix Formule 1 van Spanje zijn eerste podium van het seizoen gepakt De Limburger die van plaats vijf van start ging, eindigde op de derde plaats dankzij het uitvallen van de Fin Kimi Raikkonen.

Nadat er in de eerste ronde een behoorlijk crash plaats vond waardoor drie coureurs niet meer verder konden en er zeven ronde lang begonnen werd met een safetycar fase, gebeurde er echter niet veel tijdens de wedstrijd. Alles bleef redelijk constant ook nadat de eerste pitstops achter de rug waren.

Bij een tweede korte safetycar-periode maakte Sebastian Vettel pitstop waarbij iedereen zijn vraagtekens zette. Verstappen nam daarmee de derde plaats over en ondanks dat hij zijn voorvleugel beschadigde bij een touche met Lance Stroll lukte het de Limburger om Vettel achter zich te houden en naar het podium te rijden, al kwam Vettel in de laatste ronde nog wel heel erg dichtbij. Lewis Hamilton reed naar een eenvoudige overwinning, Hij had bijna twintig seconden voorsprong op zijn teamgenoot Bottas

 “Als je als vijfde start en op het podium eindigt, is dit gewoon heel goed “, zo liet Verstappen na afloop optekenen. “Het is  erg lastig om hier in te kunnen  halen, maar we bleven dicht bij de auto’s voor ons. We hadden natuurlijk geluk met de uitvalbeurt van Kimi, maar we waren ook gewoon sneller. Daarna konden we heel lang doorgaan op de zachte band, wat heel positief was”.

Deze pagina delen via:

Terug