Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Steve-Wijler-aug-2017-1.jpg

Matige start voor Steve Wijler bij WK handboogschieten

Handboogschutter Steve Wijler (Horn) kent een wisselvallig seizoen waarin hij topwedstrijden afwisselt met matige prestaties. Ook bij het maandag begonnen wereldkampioenschap recurve schieten in Den Bosch kende de Limburger een matige start. Een 46e plaats met 667 punten in de kwalificatieronde is niet de plaats die men verwacht van de nummer twee van de wereldranglijst.

De kwalificatie werd gedomineerd door de Koreanen met drie schutters in de top vier. Woo Seok Lee werd eerste met 696 punten, voor de Amerikaan Brady Ellison die 695 punten bij elkaar schoot. Derde en vierde beide met 693 punten werden de Koreanen Seungyun Lee en Wooijn Kim. Sjef van den Berg was met 692 punten en de vijfde plaats de beste Nederlander gevolgd door Rik van der Ven met 675 punten op de 25e plaats. Steve Wijler start vanwege zijn matige prestatie in de kwalificatie vandaag in de eliminatie in de eerste ronde waarin hij het moet gaan opnemen tegen Tamimul Md Islam uit Bangladesh.

De drie Nederlandse schutters Wijler, Van den Berg Van der Ven pakten in de landenwedstrijden achter Korea, dat 2082 punten scoorde, de tweede plaats met 2034 punten en behaalde daarmee evenveel punten als Taiwan. In de landenwedstrijd heeft Nederland in de eerste eliminatieronde een bye en start het woensdag in de achtste finale tegen de winnaar Oekraïne en Rusland.

Bij de dames eindigde Gabriela Bayardo (Klimmen) na de kwalificatieronde op de 28e plaats met 658 punten. Hier werd de Koreaanse Cha Young Kang eerste met een nieuw wereldrecord van 692 punten. Tweede werd met 680 punten uit Taiwan Chien-Ying Lei en derde de Chinese Yichai Zheng met eveneens 680 punten. In de eerste ronde van de kwalificatie moet Bayardo het vandaag gaan opnemen tegen de Nederlandse Sietske Visser.

Deze pagina delen via:

Terug