Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-voetbal-algemeen-3.jpg

Lynn Wilms met FC Twente naar Champions League

De voetbalsters van FC Twente, met Lynn Wilms (Tegelen), hebben zich dinsdagavond geplaatst voor het hooftoernooi van de Champions League. De landskampioen won de laatste groepswedstrijd in het kwalificatietoernooi in het sportpark van het Poolse Vosta met 0-2 van GKS Görnik Leczna. FC Twente werd daarmee groepswinnaar van poule 9.

De beide doelpunten werden in de tweede helft gescoord. ente kwam enigszins gelukkig op voorsprong nadat een Griekse speelster in het strafschopgebied hands had gemaakt. Fenna Kalma profiteerde in de 52e minuut van deze buitenkans door haar ploeg op een 0-1 voorsprong te zetten. In de zeventigste minuut was het international Renate Janssen die de bevrijdende 0-2 op het score bord kon zetten.

Zes minuten voor het eindsignaal moest Twente nog met tien vrouwen verder als Lynn Wilms na een overtreding op Hryb met een directe rode kaart van het veld wordt gestuurd. Het wegsturen van Wilms had geen consequenties meer voor de ploeg uit Enschede die zich staande wist te houden en zich daarmee plaatste voor de Champions League.

De loting voor de eerste knock-out wedstrijd in het hoofdtoernooi staat aanstaande vrijdag 16 augustus op het programma. De wedstrijden worden op 11/12 en 25/26 september gespeeld.

Deze pagina delen via:

Terug