Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2019-zwemmen-algemeen-1.jpg

Lisa Dreesens Nederlands kampioen marathonzwemmen

De 50ste IJsselmeer- oversteek van Stavoren naar Medemblik over 22 kilometer, wat tevens ook het Nederlands Kampioenschap marathonzwemmen was, was afgelopen weekend een zware wedstrijd.

De deelnemers moesten vooral vechten tegen de elementen wind, regen en kou. Van de 28 in het Friese Stavoren vertrokken deelnemers bereikte dan ook maar zeventien zwemmers de finish in het Noord Hollandse Medemblik.

Bij de dames was de Limburgse Lisa Dreesens (Venray), die momenteel ook in training is voor de kanaaloversteek over twee weken, was de snelste in een tijd van 5 uur 50 minuten en 29 seconden. Zij werd gevolgd door haar provinciegenoot Janina Beckers (Landgraaf) die op negen minuten tweede werd. Anne Noom pakte op 38 minuten na Dreesens de derde plaats.

Bij de heren was de Griek Jorgos Skotadis de snelste in 5 uur 25 minuten en 54 seconden voor Maarten van der Weijden die een uur later binnen kwam. Beide deden buitenmededinging mee voor de Nederlandse titel.

Die ging naar  Renco van Althuis in 6 uur 33 minuten en 20 seconden voor Maurice van den Berge die zilver pakte en voor Christian Broodman. De twee Limburgse deelnemers Arne-Willem Kroonen en  Maikel van der Linden wisten de finish niet te bereiken.

Deze pagina delen via:

Terug