Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-linojanssen-lions.jpg
Foto: Rob Creemers

LIONS slaat nog een keer toe op de internationale transfermarkt

De regerend landskampioen en bekerwinnaar OCI Nitrogen-LIONS heeft na het vertrek van Joris Baart en het plotselinge vertrek van Alec Smit nog een keer toegeslagen op de Internationale transfermarkt. De ploeg van trainer-coach Mark Schmetz wordt voor het komende seizoen versterkt met de 26-jarige Portugese rechteropbouwer Nuno Guilherme Magalhaes Rebelo, kortweg Nuno Rebelo genoemd. Na Joao Jacob Ramos de tweede Portugees in Limburgse dienst.

Rebelo is geboren in de Noord-Portugese stad Braga waar hij in 2002 bij ABC/Braga met handballen is begonnen. Na de titel in 2016 gewonnen te hebben, verliet hij zijn club en verhuisde hij naar Águas Santas waarmee hij na zowel de reguliere competitie als de plays-offs op de zesde plaats van de Portugese competitie is geëindigd.

Braga is een van de toonaangevende ploegen in Portugal en behaalde dertien maal de Portugese titel waarvan de laatste in 2016 na een periode van 10 jaar zonder titel. Nuno Rebelo won na een mindere periode waarin de club weer werd opgebouwd de landstitel, tweemaal de beker en de Supercup. In 2015 en 2016 speelde hij met Braga de finale van de Challenge Cup. In 2015 was het Roemeense Handbal club Odorhei over twee wedstrijden te sterk maar in 2016 zegevierde Braga in een Portugese finale tegen S.L. Benfica.

Met de 1.93 meter grote en 91 kilo wegende Nuno Rebelo heeft OCI-LONS een sterke en makkelijk scorende rechteropbouwer met internationale ervaring in huis gehaald. Met zijn club ABC/UMinho won hij in 2015 de Limburgse Handbal Dagen door in de finale het Noorse Viking Handball te verslaan. Het toernooi, de omgeving en de entourage hebben toen veel indruk op hem gemaakt. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken toen hij een aanbod kreeg van OCI-LIONS om in Nederland te komen spelen. Afgelopen donderdag is hij in Nederland gearriveerd. Na een medische keuring heeft hij zijn contract voor één seizoen getekend.

Deze pagina delen via:

Terug