Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-karate-algemeen.jpg

Limburgse karateka's vallen buiten de prijzen bij Dutch Open

Afgelopen weekend was karateclub Fudoshin Roermond met drie karateka’s vertegenwoordigd op de Dutch Open te Rotterdam. Dit is een Premier League toernooi en geldt vanaf 2018 als Olympisch Kwalificatie toernooi voor de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. 

Als eerste startte Jesse Rikken in de klasse -75 kilo. In de eerste ronde tegen Zwitserland. De partij ging gelijk op echter in de laatste seconde trok de Zwitser de partij naar zich toe. Jesse verloor met 2-1 en zijn Zwitserse opponent verloor een ronde later waardoor Jesse geen herkansing had.

Hierna kwam Alex Creemers +84 kilo op de mat. Hij won van de Franse kampioen in de eerste ronde, vervolgens versloeg hij de Deense kampioen in de tweede ronde. Hierna stond hij tegenover Kosovo. Deze Kosovaar was op het WK 2016 in Linz nog bronzen medaillewinnaar. In een spannend en technisch hoogstaand gevecht won de Kosovaar met het kleinst mogelijke verschil. De Kosovaar verloor de halve finale waardoor Alex net geen herkansing kreeg.

Als laatste was Ingrid Creemers bij de +68 kilo aan de beurt. Na een bye in de eerste ronde, versloeg zij in de tweede ronde de Amerikaanse kampioene Wasowicz. In de derde ronde stond Creemers tegenover de Griekse Chatziliadou. Deze Griekse had zilver gewonnen op het laatste WK in Linz in 2016. Ingrid verloor deze partij met 2-0. De Griekse verloor verrassend de halve finale bij een stand van 2-2 omdat zij niet als eerste gescoord had. Hierdoor had Ingrid geen herkansing.

 

Deze pagina delen via:

Terug