Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-voetbal-algemeen-2.jpg
Foto: Tom Sodoge (unsplash.com)

Limburgers Joshua Brenet en Jorrit Hendrix met PSV kampioen van Nederland

Joshua Brenet (Kerkrade) en Jorrit Hendrix (Panningen) zijn afgelopen zondagmiddag met PSV voor 35.000 toeschouwers kampioen van Nederland geworden. De ploeg uit Eindhoven versloeg de laatste overgebleven concurrent Ajax overtuigend met 3-0.

Met deze zege is PSV ook door Ajax niet meer te achter halen.  Het is voor de Eindhovense ploeg haar 24e landskampioenschap en het derde onder trainer Cocu. Ook voor de beide Limburgse voetballer is het hun derde kampioenschap met PSV. Zij kregen zondag ook weer het vertrouwen van hun coach en speelde de volle negentig minuten mee.

Pereiro zette het stadion in de 23e minuut op stelten door de 1-0 te scoren. Vervolgens was het Josua Bernet die Luuk de Jong in staat stelde om in de 38e minuut met een kopbal de 2-0 te laten bijschrijven. Bergwijn maakte het kort na rust af door de derde treffer door de Eindhovense ploeg te scoren.

Het minpuntje aan de wedstrijd was dat de Argentijn Nicolas Tagliafico en Siem de Jong beide van Ajax in de slotfase nog met rood van het veld werden gestuurd. Tagliafico omdat hij na een forse overtreding zijn tweede gele kaart kreeg. De Jong kreeg even later zelfs direct rood.

Maandagmiddag om 17:00 uur vind de huldig in Eindhoven plaats.

Deze pagina delen via:

Terug