Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Lieke-Martens-1-11-8-16.png

Lieke Martens schiet voetbalsters Oranje naar een belangrijke overwinning

In de voorlaatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije leek het vooraf niet de vraag of Oranje ging winnen maar met hoeveel. De uitwedstrijd tegen de hekkensluiter in poule 3 met nul punten was immers met 0-5 gewonnen. Nederland speelde met Lieke Martens (Nieuw Bergen) en Dominique Janssen (Horst aan de Maas) in de basis.

In Heerenveen verliep de wedstrijd geheel anders als men verwacht had. Slowakije bleef 90 minuten gedisciplineerd spelen in de verdediging en bovendien speelde de Slowaakse keepster Maria Korenciová een bijzonder sterke wedstrijd. Zij leek niet te kloppen dinsdagavond.

De Oranje vrouwen waren de betere ploeg maar het werd een spannende avond omdat Oranje aanvallend moeizaam en slordig speelde. In de eerste helft kreeg Oranje twee grote kansen via Shanice van de Sanden en Jill Roord maar die gingen er niet in.

In de tweede helft probeerde Oranje met nog meer druk op het Slowaakse doel een doelpunt te forceren maar Lineth Beerensteyn faalde een aantal keer in de afronding en ook Roord wist een paar kansen niet te benutten. Ook met centrale verdediger Stefanie van der Gragt als breekijzer voorin leek het maar niet te willen lukken. Tot in de 92e minuut Lieke Martens op de voor haar karakteristieke wijze naar binnen trok en vanaf de zestien meterlijn de bal schuin in de verre hoek schoot. De ontlading bij de Nederlandse voetbalsters was daarna groot en een brede lach kwam weer op de gezichten. Een gelijkspel had wel eens desastreuze gevolgen kunnen hebben.

Met deze overwinning behoudt Nederland vier punten voorsprong op Noorwegen dat eind augustus nog tegen Slowakije moet spelen. Op 4 september staat dan de grote finale in en tegen Noorwegen op het programma. Nederland heeft dan aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen voor het WK. Noorwegen moet winnen. De eerste wedstrijd eindigde in Groningen in de extra speeltijd in een 1-0 overwinning voor Nederland.

Deze pagina delen via:

Terug