Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-melissaboekelman-1.jpg
Foto: Bjorn Parée

Kogelstootster Melissa Boekelman haalt mooie elfde plaats in WK-finale

Melissa Boekelman (Sittard) is bij het WK atletiek in Londen als elfde geeindigd. De Limburgse, die dinsdag tot een afstand van 17.88 meter kwam, kwam woensdag avond in de stromende regen tijdens de finale tot 17.73 meter. Omdat ze na drie stoten niet bij de top acht stond was daarmee de finale voor haar ten einde.

De beste acht streden verder voor de medailles. De Chinese Gong werd wereldkampioen met 19,94 meter. De Hongaarse Marton pakte zilver met 19,49 meter en het brons was voor de Amerikaanse Carter met een afstand van 19,91 meter. Boekelman eindigde uiteindelijk als elfde.

Na drie Europese kampioenschappen was het voor Boekelman haar eerste wereldkampioenschap. Ondanks haar elfde plaats heeft ze er wel van genoten waarna ze voor de camera van de NOS vertelde dat haar seizoen is geslaagd.

“Ik heb ervaring nodig om mij bij de top te kunnen mengen en dan ook te strijden om de medailles”. Een EK medaille ziet Boekelman de volgende keer wel tot de mogelijkheden behoren. “Ik was hier een van de drie Europeanen in de finale, dat zegt genoeg."

Deze pagina delen via:

Terug