Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2019-Tom-Dumoulin.jpg

Klassement Ronde van Italië voorbij voor Tom Dumoulin na valpartij

Net als de derde etappe in de Ronde van Italië werd beslist na een valpartij op vijf kilometer voor het einde, werd ook de vierde etappe beslist na een valpartij op zes kilometer van de finish. Een valpartij die veel consequenties kan hebben op het verdere verloop van de ronde voor Tom Dumoulin (Maastricht).

De etappe voltrok zich in hetzelfde scenario als de dag ervoor. Slechts drie vluchters kozen het hazenpad die een maximale voorsprong kregen. De rest van het peloton reed in een wandeltempo naar de finish. Uiteindelijk werd het tempo langzaam opgevoerd en werden mede door toedoen van de Sunweb-ploeg van Dumoulin de vluchters op tien kilometer voor de streep weer opgepakt.

Met het oog op de steile aanloop naar de finish zat de Sunweb-ploeg redelijk ver voorin. Het tempo ging nog verder omhoog, waardoor het vooral opletten was voor de klassementsrenners. Door onoplettendheid van een renner van Team Ineos, die bij hoge snelheid achterom zat te kijken, kwam hij ten val en nam veel renners in zijn val mee met als belangrijkste slachtoffer klassementsrenner en favoriet voor de eindzege Tom Dumoulin.

Hoewel de Limburger weer snel op zijn fiets zat bleken de verwondingen aan zijn knie toch van dusdanige aard te zijn dat hij veel pijn had en moeilijk kon fietsen. Uiteindelijk kwam hij als 98e omringd door vijf ploegmaats die hem af en toe vooruitduwden op 4,04 minuten na de winnaar over de finish.

Alleen klassementsleider Primoc Roglic kwam met nog zes collega renners ongeschonden en zonder tijdverlies aan de finish waar de Colombiaan Richard Carapaz de rit won voor de Australier Caleb Ewan en de Italiaan Diego Ulissi. Roglic kwam op twee seconden als zesde over de streep. Alle andere klassementsrenners verloren tijd. Roglic heeft nu 35 seconden voorsprong op Yates en 39 op Nibali. De Colombiaan Lopez staat al op driekwart minuut.

Voor de camera van de NOS deed Dumoulin zijn verhaal nadat hij zijn knie had laten onderzoeken. "Ik heb in ieder geval gelukkig niks gebroken. Ik heb even foto’s van de knie laten maken want ik vertrouwde het niet helemaal. Ik kon er geen kracht meer mee zetten en had veel pijn. De pees heeft waarschijnlijk wel een flinke klap gehad. Daar zit nu al een flink ei op. Een ding is zeker, mijn klassement voor de Giro is voorbij. Het is nog wel te vroeg om te zeggen dat mijn hele Giro voorbij is. Ik ga nu naar mijn hotel slaap er een nacht over en dan zien we morgen vroeg hoe de vlag erbij hangt en of ik er überhaupt op kan steunen. Pas dan beslis ik over mijn vervolg van de Giro."

Deze pagina delen via:

Terug