Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-kikifleuren-2.jpg

Kiki Fleuren schiet basketbalsters Oranje naar kwartfinale JOS

De Nederlandse 3x3 basketbalsters, met Kiki Fleuren (Weert), hebben zich zondag bij de Jeugd Olympische Spelen in het Argentijnse Buenos Aires geplaatst voor de kwartfinale.

Nederland, dat afgelopen woensdag de eerste wedstrijd van Australië had verloren en de tweede wedstrijd met ruime cijfers van Estland had gewonnen,  moest zondag de laatste twee groepswedstrijden tegen Tsjechië en Spanje winnen om in pool D nog kans te maken om bij de eerste twee te eindigen. Het werd een dubbeltje op zijn kant voor Oranje maar in over-time in de tweede wedstrijd tegen Spanje pakte Oranje de zege en een plaats in de kwartfinale.

In de eerste wedstrijd zondag tegen Tsjechië kwam Nederland niet in de problemen. Oranje won redelijk gemakkelijk. Halverwege de wedstrijd had Oranje een voorsprong van acht doelpunten op het scorebord staan: 10-2. In de laatste vier en halve minuut kwam Tsjechië nog wel terug maar de zege van Oranje kwam nooit in gevaar: 16-10.

In de tweede wedstrijd op zondag tegen Spanje was het erop of er onder voor beide landen. Spanje nam in eerste instantie de leiding (3-1) maar Oranje kwam terug op gelijk hoogte bij 3-3. Spanje pakte daarna weer de leiding ( 6-4 en 7-5) maar Nederland kwam met een tweepunter van Kiki Fleuren voor het eerst op voorsprong bij 7-8 en hield deze tot 9-10 vast. Met een tweepunter pakte Spanje in de laatste minuut weer de voorsprong en vergrootte deze met nog 27 seconden te spelen naar 12-10. Met twee punten van Evelien Lutje Schipholte, waarvan ze het laatste punt in de allerlaatste seconde scoorde, sleepte Oranje er alsnog een over-time uit: 12-12.

In de over-time was het Kiki Fleuren die de Nederlandse 3x3 basketbalsters met een tweepunter naar de 12-14 overwinning en de kwartfinale schoot.

In de kwartfinale gaat Nederland het dinsdag opnemen tegen de USA. De winnaar speelt in de halve finale tegen de winnaar van Argentinië en China.

Deze pagina delen via:

Terug