Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-karting-algemeen.jpg

Karter Jorrit Pex zesde op WK

Jorrit Pex (Maasbracht) is in de KZ-klasse op het wereldkampioenschap karting in Genk naar een zesde plaats gereden. Helaas kwam hij snelheid tekort tijdens de finalerace om kans te maken op de wereldtitel. Zijn broer Stan Pex werd elfde. 

Direct op het begin van de race botste kanshebbers Marijn Kreemers en Simo Puhakka en verspeelden daarmee hun titelkansen. Jorrit Pex, die als zevende was gestart, kwam hierdoor op een vierde plek, achter Patrik Hajek, Rick Dreezen en Fabian Federer.

In de elfde ronde werd hij ingehaald door Alex Irlando. Zes ronden later werd hij opnieuw ingehaald, nu door Paolo de Conto waardoor hij terugzakte naar de zesde positie. Op deze plek finisht hij uiteindelijk ook.

Zijn broer Stan, die als twintigste van start ging, wist in totaal negen plaatsen goed te maken en finishte zodoende als elfde. De titel ging naar de Tsjech Hajek, die de race van begin af aan onder controle had. De Belg Rick Dreezen werd tweede, terwijl de derde podiumplek voor de Italiaan Federer was.

Deze pagina delen via:

Terug