Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2019-ijshockey-algemeen-HK.jpg
Fotograaf: Huub Keulers

IJshockeyers Oranje gedegradeerd naar WK divisie IIA

De reddingsboei vanuit Tilburg kwam voor de Nederlandse ijshockeyers, met Kai Willems (Sittard) en Rick van Haaren (Venray), te laat. Na de zwaarbevochten 3-2 overwinning van donderdag op Japan redde de Nederlandse ploeg het niet in de slotwedstrijd van het WK in Divisie I groep B tegen titelfavoriet Roemenië.

Nederland moest de laatste twee wedstrijden winnen om degradatie te ontlopen. Wat tegen Japan na het invliegen van vijf spelers van Tilburg Trappers nog wel lukte, zat er tegen Roemenië niet in. Nederland kwam al na vier minuten op achterstand en daarmee was Oranje al vanaf het begin op achtervolgen aangewezen. In de eerste minuut van de tweede periode scoorde Roemenië meteen de 2-0 en leek de wedstrijd gelopen. Nederland probeerde met alles wat ze in zich hadden een doorbraak te forceren maar de verdediging bij de Roemenen leek niet te kloppen. In een rommelige situatie voor de Roemeense goal lukte het Levi Boer toch om de puck in het doel te krijgen.

In de derde periode kreeg Nederland drie keer een overtime situatie maar wist daar niet van te profiteren. Op het moment dat de coach de Nederlandse doelman van het ijs haalde om met een extra speler nog meer druk op de tegenstander te kunnen uitoefenen profiteerde Roemenië in de 59e minuut en scoorde de 3-1.

Roemenië promoveert naar de hoogste afdeling. Nederland degradeert na een jaar weer terug naar Divisie 11 Groep A

Deze pagina delen via:

Terug