Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2018-Eaters-HK-1.jpg
Foto: Huub Keulers

IJshockeyers Eaters plaatsen zich voor halve finale BENE-League

De ijshockeyers van Eaters Geleen hebben zich dinsdagavond na een zinderende slotfase ten koste van Nijmegen geplaatst voor de halve finale van de BENE-League. De ploeg uit Geleen won de derde en beslissende kwartfinalewedstrijd van de BENE-League play-offs in overtime met 5-4.

Eaters kwam drie keer op achterstand en kwam evenzoveel keer langszij. Al na vijf minuten kwam Nijmegen op een 0-1 voorsprong, waarna Eaters via Bartak weer op gelijke hoogte kwam. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd maar het was halverwege de eerste periode opnieuw Nijmegen dat de voorsprong pakte: 1-2. Eaters had nu echter het antwoord meteen klaar. Het werd 2-2 door Mick Verschuren.

In de tweede periode kreeg Eaters genoeg kansen om op voorsprong te komen maar de ploeg uit Geleen wist deze niet te benutten. Dat deed Nijmegen haverwege de wedstrijd wel en kwam via de tweede treffer van Houkes opnieuw op voorsprong: 2-3. Nijmegen probeerde te forceren maar de goalie van Eaters wist zijn ploeg met een aantal goede reddingen in de wedstrijd te houden. Uiteindelijk wist Eaters van het goede keeperswerk te profiteren en scoorde in de laatste seconde van de tweede periode opnieuw de gelijkmaker: 3-3.

In de derde periode stond Eaters voortdurend onder druk. Uiteindelijk wist Nijmegen in de 48e minuut opnieuw de leiding te nemen: 3-4. Eaters probeerde er weer alles aan te doen om de achterstand uit te wissen maar kwam ook nu weer niet tot scoren. In een zinderende slotfase was het Lars van Sloun die één minuut voor tijd de gelijkmaker scoorde: 4-4. Omdat de wedstrijd gelijk eindigde kwam er een overtime van vijf minuten. In de allerlaatste seconde van de overtime schoot Vadim Geysbreghs Eaters naar de halve finale.

Zaterdag speelt Eaters de eerste halve finale wedstrijd uit bij het Belgische Herentals

Deze pagina delen via:

Terug