Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-hockey-algemeen.jpg

Hockeyster Sian Keil pakt verrassend de landstitel met Den Bosch

Het was de vraag of Den Bosch het ook kon zonder Maartje Paumen. De uit Geleen afkomstige hockeyster nam afgelopen seizoen na haar elfde landstitel met Den Bosch afscheid van haar club. Den Bosch bewees echter dat men na een derde plaats in de competitie finales spelen nog niet is verleerd en ook zonder Paumen kampioen kam worden.

Afgelopen zaterdag werd Den Bosch met Sian Keil (Maastricht) in Amsterdam voor de 19e keer in 21 jaar Nederlands kampioen

Donderdag op Hemelvaartsdag pakte Den Bosch in de allerlaatste minuut van de eerste wedstrijd uit de best of three een zwaar bevochten 3-2 overwinning op Amsterdam nadat men twee keer bij 0-1 en 1-2 op achterstand was gekomen.

Zaterdagmiddag stond de tweede wedstrijd uit de best of three op het programma en iedereen vroeg zich af of Den Bosch na de moeizame zege van donderdag wel in staat was om de titel binnen te halen tegen topfavoriet Amsterdam, dat in de afgelopen 20 jaar slechts twee keer van Den Bosch wist te winnen in de strijd om de landstitel.

De recordkampioen maakte echter aan alle speculaties al snel een einde. De titelverdediger pakte als nel een 0-1 voorspong door Pleun van der Plas die in de zesde minuut haar ploeg op voorspong zette. Nog in de eerste helft zat Den Bosch al op rozen als Ireen van den Assem uit een strafcorner de 0-2 scoort.

Toen de  0-3 werd gescoord in de 45e minuut was het pleit beslecht. Opnieuw bleef Amsterdam met lege handen achter en moest het constateren dat Den Bosch onder leiding van coach Raoul Ehren ook zonder Paumen in staat is zijn ploeg kampioen te maken. Den Bosch pakt uiteindelijk de titel na een overtuigende 1-4 overwinning en kan het boek Maartje Paumen nu definitief dichtklappen.

Deze pagina delen via:

Terug