Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2019-hockey-algemeen-HK.jpg
Fotograaf: Huub Keulers

Hockeyster Kyra Fortuin scoort haar eerste treffers in Oranje

De hockeysters van Oranje, met Kyra Fortuin (Maastricht), hebben zondag hun tweede thuiswedstrijd in de Pro League gewonnen. Na de 6-0 overwinning tegen China eerder deze week in Utrecht werd in Rotterdam de Verenigde Staten met 7-1 verslagen.

Op 6 maart debuteerde Kyra Fortuin met een nederlaag tegen Australië in Oranje. Deze week tegen China kreeg ze enkele grote kansen om te scoren, maar dat lukt haar net niet. Drie dagen later tegen de VS lukte het wel. Met twee Oranje treffers had ze een groot aandeel in de ruime zege.

De VS kwam na zes minuten op een 0-1 voorsprong door geknoei in de verdediging bij Oranje. Nederland stelde echter snel orde op zaken. In de dertiende minuut was het Xan de Waard die de gelijkmaker scoorde. Vijf minuten later was het Kyra Fortuin die met haar eerste Oranje treffer Nederland op een 2-1 voorsprong zette. De Waard zorgde met haar tweede vlak voor rust voor de 3-1 ruststand.

Vlak na rust was het Fortuin die de voorsprong van Oranje vergrootte. In rap tempo vergrootte Nederland de voorsprong in het derde kwart naar 6-1 door doelpunten van Yibbi Jansen en Marloes Ketel. Vier minuten voor het einde was het Caia van Maasakker die de 7-1 eindstand op het scorebord zette.

Vrijdag 26 april staat de volgende de Pro League wedstrijd uit tegen Duitsland op het programma.

Deze pagina delen via:

Terug