Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Tom-Dumoulin.jpeg

Harde werken Tom Dumoulin in Milaan-San Remo is te vergeefs

De Pool Michal Kwiatkowski heeft voor de tweede keer de voorjaarsklassieker Milaan-San Remo gewonnen. Hij versloeg in een sprint de Slowaak Peter Sagan en de Fransman Julian Alaphilippe. De drie waren samen weggesprongen vlak onder de top van de Poggio.

De koers verliep voor de favorieten zoals men dat graag ziet. Een groep renners bijna de hele dag vooruit die op 25 kilometer voor de finish wordt ingehaald. Op de Cipressa probeerde enkele renners, waaronder Tom Dumoulin (Maastricht), weg te komen maar zij kregen geen ruimte. De twee renners van Sunweb Tom Dumoulin en de Duitser Simon Geschke namen het besluit om vervolgens vol op kop te gaan rijden, om zo het tempo hoog te houden ten gunste van hun sprinter en kopman Michael Matthews.

Enkele renners probeerden wel te ontsnappen maar zij kregen geen ruimte van het duo waardoor er een grote groep renners op de voet van Poggio afstevende. Opnieuw ging Dumoulin op kop rijden. Bijna de volledige beklimming sleurde hij op kop maar vlak voor de top kon hij niet voorkomen dat Peters Sagan weg sprong. Hij kreeg uiteindelijk Michal Kwiawkowski en Julian Alaphilippe met zich mee.

Hij beulswerk van Dumoulin was daarmee voor niets geweest, zijn kopman kon niet volgen. Matthews eindigde uiteindelijk op de elfde plaats op vijf seconden van de winnaar. Tom Dumoulin moest zijn inspanningen bekopen. In de laatste kilometer zakte hij nog ver terug en kwam op 2.35 minuten op de 68e plaats over de streep. Roy Curvers eindigde op de 168e plaats op ruim acht minuten.

Deze pagina delen via:

Terug