Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Steve-Wijler-aug-2017-1.jpg

Handboogschutter Wijler wint in Las Vegas de World Series

Handboogschutter Steve Wijler (Horn) heeft zaterdag in het Amerikaanse Las Vegas tijdens de Vegas Shoots de World Series Recurve titel gewonnen.

Wijler had zich tijdens de kwalificaties als derde geplaatst voor de eliminatieronde tussen een handvol Koreanen. Voor de kwartfinale hadden zich aar liefst vijf Koreanen geplaatst. Twee kruisten had pad van de Limburger op weg naar de finale.

In de kwartfinale versloeg Wijler Dong Nam Gu na een shoot-off met 6-5. In de shoot-off schoten beide schutters een tien, maar die van Wijler zat dichter bij de roos dan die van de Koreaan. In de halve finale trof hij de Koreaan Bonchan Ku. Die wist hij met een 6-0 overwinning aan de kant te schuiven wat hem een finaleplaats opleverde tegen de Amerikaan Brady Ellison.

Wijler kwam in de finale met 3-1 achter. Herstelde zich sterk en kwam weer gelijk, maar de Amerikaan nam meteen weer een 5-3 voorsprong. Opnieuw vocht Wijler zich terug en kwam gelijk bij 5-5 waarna hij opnieuw via een shoot-off de wedstrijd winnend wist af te sluiten. 

"Het is geweldig. Mijn schieten is de laatste tijd wat ruw geweest en het is dan ook geweldig om weer op het podium te staan", vertelde Wijler na afloop van zijn overwinning. "Om eerlijk te zijn maakt het mij niet echt uit met wie ik schiet. Als het Brady is of wie dan ook, ik wil gewoon winnen. Het was vandaag niet mijn beste wedstrijd, maar ik heb genoeg gedaan om te winnen."

Mike Schloesser (Klimmen) eindigde bij het compound schieten op de vierde plaats. Schloesser, die zich als eerste voor de eliminatieronde had geplaatst, strandde in de halve finale tegen de Amerikaan Kris Schaff na het schieten van een shoot-off. Na een 149-149 gelijke stand schoten beide schutters een 10. Die van Schaff was echter dichter bij de roos dan die van Schloesser.

In de strijd om het brons moest hij het opnemen tegen de Amerikaan Braden Gellenthien. Deze wedstrijd verloor de Limburger met 147-149 waarmee hij net buiten de prijzen viel, De titel ging naar de Amerikaan Schaff die in de finale de Deen Hansen versloeg.

Gabriela Bayardo (Klimmen), die op een zevende plaats was geëindigd na de kwalificaties bij het recurve schieten, strandde in de kwartfinale. Bayardo verloor met 6-2 van de koreaanse Chae Young Kang. Bij de dames werd de Koreaanse overmacht ook uitgedrukt in medailles. Het goud, zilver en brons ging bij de vrouwen naar Korea.

 

Deze pagina delen via:

Terug