Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Steve-Wijler-aug-2017-1.jpg

Handboogschutter Steve Wijler derde bij The Vegas Shoot 2018

Twee weken geleden viel handboogschutter Steve Wijler (Horn) bij de Nederlandse kampioenschappen nog net buiten de prijzen maar afgelopen weekend liet de jonge Limburger zich weer van zijn beste kant zien bij de wereldbekerwedstrijd The Vegas Shoot 2018 in het Amerikaanse Las Vegas.

Wijler, die bij het Recurveschieten de kwalificatie ronde als eerste was geëindigd, wist zich via de eliminatieronde te plaatsen voor de finale ronde.

In de kwartfinale versloeg hij de Koreaan Kim Tae Yang. Met de 6-2 overwinning plaatste hij zich voor de halve finale tegen de Amerikaan Brady Ellison. In deze spannende wedstrijd waarin beide schutter niks voor elkaar onder deden moest een Shoot-off de beslissing brengen wie er naar de finale ging. De Amerikaan besliste deze shoot-off in zijn voordeel.

Voor Wijler betekende dat hij om het brons moest gaan spelen tegen de Italiaan Massimiliano Mandia. Met een 6-0 overwinning pakte de Limburgers redelijk eenvoudig de bronzen medaille.

Mike Schloesser (Klimmen) eindigde na één gemist schot met 41 man op een gedeelde negentiende plaats in de kwalificatieronde bij de compoundschutters. Na de eliminatieronde wist ook Schloesser zich te plaatsen voor de finale ronde.

In de kwartfinale won Schloesser tegen de Deen Stephan Hansen, nadat de reguliere wedstrijd in 150-150 was geëindigd, de shoot-off met 10-9 en plaatste zich daarmee voor de halve finale.

In de halve eindstrijd verloor hij met 148-147 van de Amerikaan Broadwater waardoor ook hij om het brons moest gaan schieten. Schloesser had minder geluk als zijn provinciegenoot bij de recurve schieten. Ook deze wedstrijd eindigde na een 148-148 gelijke stand na de reguliere schietrond, in een shoot-off. Nu was de Amerikaan met 10-9 te sterk voor de Limburger die daarmee naast de bronzen medaille greep.

Deze pagina delen via:

Terug