Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-rosannebeijers.jpg
Foto: John Wijnen

Handbalsters V&L spelen deze week na 14 jaar weer Europa Cup

Twee keer eerder in de historie speelden de handbalsters van V&L uit Geleen Europees handbal. In 1993 en 2004 kwam de Geleense damesploeg uit in de Europese CupWinners Cup. Beide keren werd men in de eerste ronde uitgeschakeld.

14 jaar na de confrontatie met het Poolse KS Zgoda - Ruda Slaska stappen de dames van V&L vrijdagmorgen weer in het vliegtuig. Deze keer gaat de vlucht voor een dubbele confrontatie tegen ZRK Kumanovo naar Macedonië. V&L verdiende het Europese ticket na hun derde plaats van afgelopen seizoen in de Nederlandse eredivisie.

De club heeft om financiële redenen er voor gekozen beide wedstrijden dit weekend in Macedonië af te werken. De eerste wedstrijd staat zaterdagavond om 18:00 uur op het programma. De tweede wedstrijd wordt zondag om 18:00 uur gespeeld.

Belangrijke pion die V&L zal moeten missen is keepster Kelly Hoffmans. De 25-jarige sluitpost was tot aan haar blessure van grote waarde in een nog wisselend spelende Geleense ploeg. Toch moet V&L in staat zijn om tegen deze tegenstander, ondanks dat men lijsaanvoerder is in de Macedonische competitie, de volgende ronde te kunnen bereiken.

In 2016 en 2017 speelde Kumanovo ook in de tweede ronde van de Challenge Cup en was in beide wedstrijden tegen het Spaanse Alcobendas in 2016 en het Poolse MKS Perla Lublin in 2017 volledig kansloos.

Deze pagina delen via:

Terug