Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-rosannebeijers.jpg
Foto: John Wijnen

Handbalsters V&L missen finale om de landstitel

De handbalsters van V&L (Geleen) hebben zich zondagmiddag niet kunnen plaatsen voor de finale om de landstitel. Nadat men vorige week in Geleen de eerste wedstrijd met 26-30 had verloren van Dalfsen was de ploeg uit Overijssel ook in de tweede wedstrijd na een 11-13 ruststand met 30-27 te sterk.

In deze wedstrijd toonde Kelly Hoffmans nog maar eens aan waarom zij genomineerd is voor beste keepster van het seizoen 2017-2018. De vele stops die zij realiseerde werden alleen door haar teamgenoten vaak niet omgezet in een doelpunt aan de andere kant.

V&L was in de eerste helft de betere ploeg maar miste opnieuw veel kansen door slecht afspelen, slechte schoten of technische fouten. De ploeg uit Geleen kon na drie missers de 3-1 achterstand uit de eerste drie minuten omzetten in een 5-6 voorspong na elf minuten. Vervolgens waren de gasten de gehele eerste helft de bovenliggende partij. V&L liep nog uit naar 6-8 maar het enige wat de ploeg uit Geleen niet voor elkaar kreeg was om de voorsprong uit te bouwen tegen een erg onzeker spelend Dalfsen. Er werd gerust bij 11-13.

In de tweede helft kwam Dalfsen als beste uit de startblokken en kwam na drie minuten op een 14-13 voorsprong. V&L haalde vervolgens het voordeel weer naar zich toe bij 14-15, maar een twee minuten tijdstraf en een gemiste zeven meter zorgden ervoor dat Dalfsen de voorsprong weer kon overnemen. Bij de Geleense ploeg ging in deze fase nog al wat mis waardoor Dalfsen vleugels kreeg en weer even iets terugkreeg van haar oude glans. De fouten van de tegenstander werden met makkelijke doelpunten afgestraft en de thuisploeg kwam uit op een 25-19 voorsprong. V&L kon nog een keer terug komen tot 27-26, maar daarna maakte Dalfsen het af. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en Dalfsen won de wedstrijd met 30-27 en plaatst zich voor de achtste keer op rij voor de finale.

De handbalsters van V&L spelen komende week nog om plaats 3.

De handbalsters van HandbaL Venlo hebben de competitie op de zesde plaats afgesloten. De ploeg van trainer / coach Robin Gielen verloor, nadat men vorige week de eerste wedstrijd om plaats vijf met 31-28 had verloren uit bij Borhave, zaterdagavond ook het tweede duel. Na de 13-14 ruststand werd het in sporthal Craneveld 26-28 voor de ploeg uit Overijssel, die daarmee op de vijfde plaats is geëindigd in de Nederlandse eredivisie.

Deze pagina delen via:

Terug