Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2019-handbal-algemeen-HK.jpg
Fotograaf: Huub Keulers

Handbalsters Oranje U19 beginnen EK met zege

De Nederlandse handbalsters U19, met Larissa Nusser (Born), zijn donderdag het EK in het Hongaarse Gyòr met een overwinning begonnen. In de eerste groepswedstrijd was Duitsland de tegenstander.

Lange tijd leek Oranje op weg te zijn naar een ruime overwinning. Na 23 minuten in de eerste helft had Oranje een voorsprong van zeven doelpunten opgebouwd: 17-10. In de slotfase veranderde Oranje van dekking en kwam Duitsland teug naar de 17-13 ruststand.


Na de rust bouwde Oranje de voorsprong weer uit naar een verschil van vijf doelpunten: 21-16, maar verzuimde vervolgens om door te drukken. Duitsland kwam langzaam terug tot op een doelpunt, 28-27 werd het met nog zeven minuten te spelen. Oranje kon vervolgens weer uitlopen naar 30-27 met nog vier minuten te spelen. Slordig spel in de slotfase was er de oorzaak van dat de Duitsland met nog veertig seconden te spelen voor het eerst op gelijke hoogte kwam bij 30-30.
Met nog vijltien seconden te spelen scoorde Oranje de 31-30 waarna Duitsland nog een kans kreeg maar de bal op de paal zag afketsen.


Vandaag speelt Nederland de tweede groepswedstrijd tegen Denemarken dat de eerste wedstrijd met 24-18 van Kroatië heeft gewonnen.

Deze pagina delen via:

Terug