Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-handbal-algemeen.jpg
Foto: Wouter Roosenboom

Handbalsters Oranje U17 groepswinnaar bij EYOF na zege op Spanje

De handbalsters van Oranje U17, met Pam Korsten (Maasbree), zijn woensdagmiddag tijdens het European Youth Olympic Festival in het Azerbeidjaanse Baku groepswinnaar geworden in groep A. Nederland versloeg in de laatste groepswedstrijd na een 18-12 ruststand Spanje maar nipt met 32-31.

Nederland moest winnen om zich te plaatsen voor de halve finale. Het werd een wedstrijd met twee gezichten en met een zenuwslopend slot. Oranje speelde een goede eerste helft, die men met een ruime voorsprong kon afsluiten.

In de tweede helft knokte Spanje zich echter weer helemaal terug en Nederland had het geluk dat Spanje vier van de tien zevenmeters miste waardoor Oranje uiteindelijk met een nipte 32-31 overwinning de wedstrijd naar zich toe wist te trekken.

Omdat Frankijk haar laatste wedstrijd won van Roemenië eindigt Nederland als eerste voor Frankrijk. Beide landen hebben vier punten maar Nederland eindigt eerste op basis van het onderling resultaat en plaatst zich als groepswinnaar voor de halve finale. In de halve finale speelt Nederland aanstaande vrijdag om 14:30 uur tegen Zwitserland. De tweede halve finale gaat tussen Frankrijk en Hongarije.

Uitslagen en programma Oranje U17
Nederland - Frankrijk 31-27
Nederland - Roemenië 25-32
Nederland - Spanje 23-31
26/7 Nederland - Zwitserland

Deze pagina delen via:

Terug