Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2019-handbal-algemeen-HK.jpg
Fotograaf: Huub Keulers

Handbalster Angela Steenbakkers alsnog opgenomen in Oranje

Handbalster Angela Steenbakkers (Beringe) is na anderhalf jaar weer terug in Oranje. De linkerhoekspeelster, die momenteel bij het Duitse Blomberg Lippe speelt, is door bondscoach Emmanuel Mayonnade opgeroepen voor de twee oefenwedstrijden tegen Duitsland ter vervanging van Bo van de Wetering van VOC Amsterdam die zich geblesseerd heeft afgemeld bij de bondscoach.

Steenbakkers was in 2017 een verrassende keus van bondscoach Helle Thomsen in de selectie voor het WK dat in december 2017 in Duitsland gespeeld werd. Nadat de Limburgse een goede indruk had achtergelaten in de wedstrijden tegen China en Kameroen werd ze na afloop van de groepsfase plotseling uit de selectie gezet door de bondscoach ten faveure van oud international Pearl van der Wissel die al vijf jaar niet meer voor Oranje had gespeeld.

De reden voor de personele wissel was volgens de coach dat ze Van der Wissel met haar speelwijze goed kon gebruiken in de achtste finale wedstrijd tegen Korea. Echter heeft de coach geen gebruik gemaakt van haar diensten in de wedstrijd tegen Korea en heeft daarna in de drie overige wedstrijden slechts een paar minuten op het veld gestaan.

Ter vergelijk: Steenbakkers speelde in totaal 1 uur en 5 minuten had met 7 uit 9 een scoringspercentage van 78 %. Van der Wissel speelde 7 minuten en kwam uit op 0% met een score van 0 uit 3. Steenbakkers is daarna nooit meer geselecteerd voor Oranje. Op 22 en 23 maart kan ze haar revanche nemen onder de nieuwe bondscoach.

Naast Steenbakker zijn ook de Limburgse Larissa Nusser (Born) en Inger Smits (Geleen) opgenomen in de selectie.

Deze pagina delen via:

Terug