Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-handbal-algemeen-3.jpg

Handbalmannen winnen weer en liggen op koers voor WK

De Nederlandse handbalmannen hebben wederom gewonnen. Na de winstpartij tegen Turkije werd ook Griekenland in een uitwedstrijd aan de kant gezet: 28-23 voor Oranje.

Door de zege in Thessaloniki klimmen de mannen van bondscoach Erlingur Richardsson weer naar de eerste plek in de kwalificatiepoule.

Angstgegner
Griekenland ontpopte zich de laatste tijd als een ware angstgegner voor Oranje. De afgelopen drie wedstrijden in Griekanland werden namelijk allemaal in Grieks voordeel beslist. Ook donderdag was het weer ontzettend spannend.

Dieselmotor
Oranje kwam pas in het laatste kwartier écht op gang. Ze liepen in rap tempo uit van 20-19 naar 28-23, waarmee de zege werd veiliggesteld. Kay Smits was met vier treffers de Limburgse topscorer.

Bijna gekwalificeerd
Zondag speelt Oranje de laatste kwalificatiewedstrijd in Sittard tegen België. Een puntje is al genoeg om later dit jaar deel te mogen nemen aan de play-offs. De winnaar van die twee play-offwedstrijden, waarvan de tegenpartij nog onbekend is, plaatst zich uiteindelijk voor het WK in 2019.


Deze pagina delen via:

Terug