Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Jasper-Adams-HK-2018-1.jpg
Foto: Huub Keulers

Handballers Oranje in moeilijk parket na nederlaag tegen Slovenië

De handballers van Oranje zijn er niet in geslaagd om te stunten in en tegen Slovenië.

2020 is voor de Nederlandse handballers al jaren de stip op de horizon als het Europees Kampioenschap uitgebreid gaat worden van 16 naar 24 landen. Dan wil men voor zich voor het eerst in de geschiedenis plaatsen voor het EK. De nummers één en twee en de beste vier nummers drie uit de acht poules plaatsen zich voor het EK. Met de loting vorig jaar steeg het optimisme bij Oranje. Een tweede plaats zou haalbaar moeten zijn waarbij een mogelijke eerste plaats niet uitgesloten werd.

Zondagmiddag heeft Oranje, met Evert Kooijman (Sittard), Toon Leenders (Nederweert Eind), Luc Steins (Voerendaal), Ivo Steins (Voerendaal), Kay Smits (Geleen), Jasper Adams (Geleen) en Alec Smit (Sittard), zichzelf echter in een moeilijke uitgangspositie gebracht. Na de goede wedstrijd thuis tegen Slovenië, die men in de laatste minuut met 26-27 verloor, had men in de uitwedstrijd tegen Slovenië geen enkele kans.

Na tien minuten keek Oranje al tegen een 6-3 achterstand aan die naarmate de eerste helft vorderde opliep naar een verschil van zeven doelpunten: 16-9. In de slotfase kon Oranje nog twee keer scoren en zo de marge bij rust terugbrengen naar vijf  treffers 16-11.

Na rust bleef het verschil hetzelfde maar bij 23-16 kwam Oranje met drie doelpunten op rij terug naar 23-19. Er gloorde op dat moment een sprankje hoop maar Slovenië liet het zo ver niet komen. Met ook drie  treffers op rij hadden zij de marge van zeven treffers weer snel hersteld. Uiteindelijk wonnen de Slovenen met 30-23 voor de tweede keer van Nederland en wisten zij dat ze geplaatst zijn voor het Europees kampioenschap.

Na vier gespeelde wedstrijden zien de papieren er voor Oranje niet gunstig uit. Met slechts een overwinning op Estland en drie nederlagen, een tegen Letland en twee tegen Slovenië, valt Oranje zoals het er nu voor staat buiten de boot. Wil men nog kans maken dan zal men de laatste twee wedstrijd tegen Estland uit en Litouwen thuis in ieder geval moeten winnen. Bij een gelijk resultaat tussen twee landen is het onderling resultaat doorslaggevend. Uit bij Estland moet men sowieso winnen wil men nog een kans maken. Als dat lukt moet men tegen Litouwen met minimaal vijf doelpunten verschil winnen. Lukt dat, dan heeft men zelfs nog kans op zelfs een tweede plaats.

Stand EK-kwalificatiegroep 4:
1 Slovenië 4-8 +25
2 Letland 4-6 +10
3 Nederland 4-2 -2
4 Estland 4-0 -33

Deze pagina delen via:

Terug