Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Luc-Steins-HK-2018-2.jpg
Foto: Huub Keulers

Handballers Oranje houden hoop op EK

De Nederlandse handballers, met de Limburgers Evert Kooijman (Sittard), Toon Leenders (Nederweert Eind), Luc Steins (Voerendaal), Ivo Steins (Voerendaal), Kay Smits ( Geleen), Jorn Smits (Geleen) en Alec Smit (Sittard), hebben donderdagavond in de vijfde EK kwalificatiewedstrijd gedaan wat ze in eerste instantie moesten doen, winnen. Winnen van Estland was immers noodzakelijk om zo de derde plaats veilig te stellen nu men rechtstreekse plaatsing voor het EK niet meer kan realiseren.

Het maakte niet meer uit met hoeveel doelpunten verschil Nederland van Estland won. Voor de ranglijst van beste nummers drie tellen zondagavond alleen de resultaten mee tegen de nummer één en twee in de groep.

Na de 27-33 uitoverwinning (13-16 ruststand) op Estland mag het Nederlands team dan ook nog altijd hopen op deelname aan het Europees Kampioenschap 2020 in Zweden, Oostenrijk en Noorwegen. De derde plaats in EK-kwalificatiegroep 4 is na deze zege zeker.

Een positie bij de vier beste nummers drie van de acht kwalificatiegroepen behoort dan ook nog altijd tot de mogelijkheden. Een overwinning komende zondag in Almere op het al geplaatste Letland is dan wel noodzakelijk. Daarbij is men vervolgens ook afhankelijk van de uitslagen van concurrenten in de andere kwalificatiegroepen. Dat zal zondagavond allemaal pas duidelijk worden wanneer de laatste wedstrijden zijn gespeeld.

Deze pagina delen via:

Terug