Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-linojanssen-lions.jpg
Foto: Rob Creemers

Handballers LIONS zetten eerste stap naar finale

De handballers van LIONS (Sittard – Geleen) hebben woensdagavond de eerste stap gezet naar de finale om de landstitel. De regerend landskampioen won de eerste halve finalewedstrijd in Zwartemeer bij Hurry Up na een 15-17 ruststand met 29-33. Volgende week dinsdag staat de return in Sittard op het programma.

Beste schutter van de wedstrijd was Joris Baart, die gisteren bekend maakte dat hij komend seizoen bij het Franse Chartres MH28 in de ProLigue2 gaat spelen. Ivo Steins scoorde 8 doelpunten. Ook de keepers speelden een belangrijke rol in deze wedstrijd.

Bij LIONS kon de Portugees Joao Ramos, die dinsdag bekend maakte nog twee jaar bij LIONS te spelen, niet zijn geliefde snelle en dominantie spel spelen, al scoorde hij wel de openingstreffer van de wedstrijd.  Het was in de beginfase bij beide ploegen zoeken naar het juiste ritme. Bij LIONS was het Ivo Steins die in eerste dertien minuten (8-8) met vijf treffers voornamelijk de doelpunten moest maken.

In de vijftiende minuut zette Joris Baart LIONS bij 8-10 voor het eerst op twee doelpunten voorsprong nadat het in eerste instantie gelijk op was gegaan. Vanaf 8-7 kregen de Limburgers meer grip op de wedstrijd. LIONS pakte ook voor het eerst een kleine voorspong.

De ploeg van Mark Schmetz kreeg zelfs de kans nog verder uit te lopen maar deed dit niet. De thuisploeg had over het algemeen lange aanvallen nodig om de Limburgse defensie te kunnen verschalken. Terwijl LIONS met snelle tegendoelpunten weinig energie hoefde te verbruiken.  In de slotfase kon LIONS met doelpunten van Evert Kooijman en Ivo Steins een kleine voorspong  pakken en met een 15-17 stand de kleedkamer opzoeken.

In de 35e minuut van de tweede helft was het Joris Baart die LIONS voor het eerste naar een drie punten voorsprong schoot bij 17-20. Het was echter van korte duur want binnen drie minuten stond Hurry Up na een paar foutjes met twee doelpunten op rij weer op 20-20. Vanaf 21-21 ging het dan toch mis bij de thuisploeg en kon LIONS profiteren en uitlopen naar 21-27 halverwege de tweede helft. Daarmee was het gat geslagen en de wedstijd gespeeld. Hurry Up coach Martin Vlijm pakte in deze periode twee time-outs maar hij kreeg zijn ploeg niet echt meer op de rails.

Het was aan LIONS te danken, dat sommige momenten wat te nonchalant speelde, dat de thuisploeg met nog zeven minuten te spelen terug kwam naar 27-30 nadat Luka Groff even daarvoor met zijn derde tijdstraf met rood op de tribune kon plaats nemen. Twee maal Joris Baart zorgde voor een 27-32 tussenstand waarna Trainavisius, Baart en Falke de eindstand op 29-33 bepaalde.

 

Deze pagina delen via:

Terug