Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-luukhoiting-lions-1.jpg
Foto: Ermindo Armino

Handballers LIONS naar derde ronde EHF Cup

De handballers van LIONS (Sittard - Geleen) hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de derde ronde van de Europese EHF-Cup. Na het 23-23 gelijkspel van vorige week in Sittard speelde de ploeg zaterdagavond opnieuw gelijk tegen het Oostenrijkse Alpla HC Hard met 29-29.

Net als vorige week was het een dubbeltje op zijn kant omdat de ploeg van trainer / coach Mark Schmetz veel kansen onbenut liet. Na een 16-15 ruststand was het de thuisploeg dat in de tweede helft al snel een voorsprong pakte van twee doelpunten: 19-17. Hoewel LIONS bij 21-21 weer langszij kwam, was het even later weer 24-22.

Met nog twee en halve minuut te spelen werd het verschil door de thuisploeg naar drie doelpunten getild bij 28-25 en was de volgende ronde ver weg voor de Limburgers. Met drie doelpunten van Ivo Steins in de slotfase, waarvan twee vanaf de zevenmeter lijn, maakte de aanvoerder van LIONS drie seconden voor het einde de gelijkmaker.

Op basis van meer uit gescoorde doelpunten wist LIONS zich daarmee te plaatsten voor de derde ronde van de EHF-Cup.

Larissa Nusser (Born) maakte dit weekend haar debuut in de Champions League. In Zweden haalde Kobenhavn Handbold uit bij IK Sävehof. Het duel tussen de clubs uit Scandinavië eindigde in 22-36. 

Deze pagina delen via:

Terug