Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Luc-Steins-HK-2018-1.jpg
Foto: Huub Keulers

Handballer Luc Steins mist EK-kwalificatieduels door blessure

2020 staat met rood omcirkeld bij de Nederlandse handballers, want dan wil men voor het eerst sinds 1961 weer aan een groot internationaal titeltoernooi deelnemen. Over anderhalf jaar wordt het Europees kampioenschap gespeeld in Zweden, Oostenrijk en Noorwegen en voor het eerst plaatsen zich 24 landen voor het EK. Nederland behoort gezien haar status bij de top 24 van Europa dus is deelname een reële optie.

Op 25 en 28 oktober 2018 zullen de eerste twee kwalificatiewedstrijden gespeeld worden door Oranje tegen Estland en Letland. Op 25 oktober speelt men thuis om 19:30 in Sittard de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Estland, waarna men drie dagen later in Letland de tweede wedstrijd gaat spelen.

Bondscoach Erlingur Richardsson kan bij de eerste twee wedstrijden van deze kwalificatiereeks geen beroep doen op zijn regisseur Luc Steins (Voerendaal). De Limburgse spelverdeler van het Franse Tremblay en France kampt met een schouderblessure. Voor hem in de plaats heeft de bondscoach Ivar Stavast (Wehr) geselecteerd.

Naast de jonge Limburger van LIONS heeft Richardsson nog zes Limburgers geselecteerd voor de eerste twee kwalificatiewedstrijden:  Jasper Adams (Geleen), Alec Smit (Sittard), Jorn Smits (Geleen), Kay Smits (Geleen), Ivo Steins (Voerendaal) en Toon Leenders (Nederweert Eind).

De nummers een en twee van elke groep plaatsen zich voor het EK. Daarnaast gaan ook de vier beste nummers drie naar het EK. Slovenië, de nummer drie van het laatste WK in Frankrijk, is de grote favoriet voor de groepswinst. In april volgend jaar speelt Oranje twee keer tegen de Slovenen, waarna er in juni nog twee wedstrijden volgen tegen Estland en Letland.

Deze pagina delen via:

Terug