Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Joris-Baart-HK-2018.jpg
Foto: Huub Keulers

Handballer Joris Baart keert terug bij LIONS

De 25-jarige Joris Baart keert per 1 maart 2018 terug bij Landskampioen, Beker- en SuperCup-winnaar OCI-LIONS uit Sittard-Geleen. De uit Geleen afkomstige rechteropbouwer had in april 2017 een tweejarig contract getekend bij het in de Franse ProLigue 2 uitkomende Chartres Metropole Handball 28 (CHMB 28). Zes maanden na zijn verhuizing naar Frankrijk zijn beide partijen overeengekomen dat het contract per 5 februari 2018 is ontbonden, waarna Baart weer vrij was om te zich aan te sluiten bij een nieuwe club.

 

De Limburger kwam bij Chartres nauwelijks aan spelen toe en omdat hij de taal niet voldoende machtig was voelde hij zich vaak aan zijn lot overgelaten. Hij had het er dan ook helemaal niet naar zijn zin. Voor iemand die juist opbloeit als hij veel vertrouwen krijgt, zijn dat allemaal ingrediënten die juist funest zijn om goed te functioneren. De keuze om uiteindelijk terug te keren naar Limburg LIONS was dan ook snel gemaakt nadat er in januari voor het eerst weer contact is geweest tussen beide partijen.

 

Bestuurslid Evert Hoiting van Limburg LIONS liet in april 2017 weten trots te zijn op het feit dat weer een speler van OCI-LIONS de stap heeft gezet naar een full-prof bestaan als handballer. “Hopelijk zien we Joris nog eens terug op de Nederlandse velden en dan natuurlijk het liefst bij Limburg LIONS”, voegde hij er toen aan toe. Dat hij Baart na zes maanden al weer kon verwelkomen als aanwinst op de rechterpositie kon hij echter ook niet bevroeden.

 

"Het is fijn om in een vertrouwd nest te kunnen terugkeren”, vertelt Joris Baart. “Het is een leuk team en ik heb ook al weer met wat jongens gesproken. Limburg LIONS is een club waarvoor ik altijd gevochten heb, dan is het mooi dat ik nu kan terugkeren. Natuurlijk moet ik wel een teleurstelling verwerken en achter me laten, maar daar kun je alleen maar sterker en wijzer van worden. Belangrijk is dat ik het vertrouwen weer terug krijg. Ik heb bij OCI-LIONS een contract getekend vanaf komend seizoen voor twee jaar. Mocht er na een jaar interesse zijn uit het buitenland en het past in een nieuwe uitdaging, dan zou ik eventueel tussentijd mogen vertrekken."

Joris Baart heeft jeugdopleiding bij V&L doorlopen en kwam op zijn zeventiende bij OCI-LIONS terecht waar hij tot zijn 25e heeft gespeeld. Na een half jaar Frankrijk keert hij dan nu weer terug op het voor hem zo vertrouwde nest.

 

Deze pagina delen via:

Terug