Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-handbalvenlo-heren.jpg
Foto: Ben Nijholt

HandbaL Venlo trekt herenselectie volgend seizoen terug uit Eredivisie

Het bestuur van HandbaL Venlo heeft, na lang beraad met de diverse geledingen binnen de vereniging, een noodzakelijke koerswijziging gemaakt.

"De komende seizoenen zal binnen de topsportsectie volledig de focus liggen op de doorgroei van het eerste damesteam richting de top van de eredivisie. Verder is besloten het eerste herenteam, ondanks handhaving, het komende seizoen niet meer in de eredivisie in te schrijven", aldus Ad Roest, voorzitter van de Stichting Topsport. "Aan de herenkant is het steeds moeilijker om een representatief team op te stellen en moeten spelers van steeds verder weg worden aangetrokken. Sterke concurrentie in Limburg van de topteams van Bevo en LIONS speelt in deze een rol."

"Er moesten keuzes gemaakt worden en, hoe moeilijk ook, knopen doorgehakt. De meest logische keuze was om sterker in te zetten op de dameskant. Hier hebben we een goede geografische ligging en opzicht van andere damesteams uitkomend in de eredivisie, een kwalitatief jong team voor de toekomst en een talentvol dames A team uitkomend in de landelijke competitie. Naast een uitstekende begeleiding van fysiotherapeuten en uitbreiding van krachttraining, denken wij met de bedrijven binnen de Cabooter Group, speelsters te kunnen ondersteunen bij het zoeken naar werk, huisvesting en scholing. Overduidelijk is dat topsport niet kan overleven zonder talenten en een TOP jeugdopleiding."

Aan de herenkant beschikt handbal Venlo ook over een jonge talentvolle spelersgroep. Het tweede herenteam van HandbaL Venlo, dat uitkomt in de hoofdklasse, zal vanaf volgend seizoen als het eerste team verder gaan en daarmee krijgen de jonge talenten nog wel de kans om zich in Venlo tot op zeker hoogte te kunnen blijven ontwikkelen. Door het terugtrekken uit de eredivisie is een van de sancties van het NHV dat men de eerst komende jaren niet meer op dat niveau mag spelen. De verwachting is echter dat van de huidige spelersgroep het merendeel of zal gaan stoppen of op zoek gaat naar een andere club.

"Dat wil niet zeggen dat de huidige groep er de komende weken, wanneer de nacomptitie van start gaat, met de pet naar gaat gooien. Met de komst van William Gommans is er een andere wind gaan waaien en met de wetenschap dat men nog derde kan worden wil men in de laatste zes wedstrijden nog alles geven voor een zo hoog mogelijke eindrangschikking. Er zal zowel aan de heren- als aan de dameskant blijvend worden geïnvesteerd in opleiding. Zo kan ook voor de toekomst worden gewaarborgd dat wij, naast een florerende recreatieve breedtesportafdeling, ook een prestatief topsportklimaat kunnen handhaven."

Deze pagina delen via:

Terug