Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-handbal-algemeen.jpg
Foto: Wouter Roosenboom

HandbaL Venlo na verlenging langs V&L naar halve finale beker

De hele wedstrijd stonden de handbalsters van V&L (Geleen) in de uitwedstrijd in de kwartfinale van het bekertoernooi in de Limburgse derby tegen HandbaL Venlo op voorsprong, maar na verlengingen was het HandbaL Venlo dat naar de halve finale gaat.

De ploeg uit Geleen kende de beste start en kwam op een 3-5 voorsprong. Venlo wist deze eerste achterstand weg te poetsen en kwam bij 5-5 weer op gelijke hoogte. V&L pakte echter weer opnieuw de voorsprong en liep weg naar 7-10. In de slotfase van de eerste helft liet men echter weer het kaas van het brood eten wat een 10-10 ruststand opleverde.

In de tweede helft ging V&L weer voortvarend van start wat een nu een vier punten voorsprong opleverde. Ook deze keer wist HandbaL Venlo de achterstand te niet te doen en kwam zelfs op voorsprong bij 16-15. Met een aantal goede stops waaronder een zeven meter van keepster Laura Govaerst liep V&L drie minuten voor het einde weer weg naar 17-19. Ook nu bleek men deze kleine marge niet te kunnen vast houden. Anderhalve minuut voor tijd kwam HandbaL Venlo op 19-19 waarna er niet meer gescoord wordt en er verlengt moest gaan worden.

In eerste instantie was het weer V&L dat de leiding nam(20-21) maar daarna was de energie bij de Zuid-Limburgse dames op. HandbaL Venlo liep in de laatste zes minuten weg naar de 25-22 overwinning en plaatst zich daarmee voor de halve finale van het bekertoernooi.

In de halve finale van bekertoernooi gaat HandbaL Venlo het thuis opnemen tegen Dalfsen met wie men na de 36-23 nederlaag in de eerste kwartfinalewedstrijd om de landstitel van afgelopen zondag nog een appeltje te schillen heeft.

Komende weekend speelt men thuis de tweede kwartfinalewedstrijd om de landstitel tegen Dalfsen.

Deze pagina delen via:

Terug