Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Lieke-Martens-1-11-8-16.png

Gunstige WK-loting voor voetbalsters Oranje

De Nederlandse voetbalsters, met Lieke Martens (Nieuw Bergen) en Dominique Bloodworth - Janssen (Horst aan de Maas), hebben gunstig geloot voor de poulefase voor het komende WK in Frankrijk.

Als topland ontloopt Nederland de top 4 van de FIFA World ranking: USA (tevens titelverdediger), Duitsland, Frankrijk en Engeland.  Nederland, zelf de nummer zeven van de World ranking, kwam in poule E terecht waar Canada de nummer vijf van de World ranking de op papier sterkste tegenstander is. Canada speelde van de zeven edities zes keer mee op het WK maar kwam nooit op het podium. In 2015 speelde Nederland haar eerste WK en trof toen ook het gastland Canada in de groepsfase. De wedstrijd eindigde destijds in 1-1.

Als derde land treft Nederland Nieuw Zeeland, nummer 19 op de FIFA World ranking. Ook in 2015 trof Oranje Nieuw Zeeland in de groepsfase en won met 1-0 na een doelpunt van Lieke Martens. Als derde tegenstander kwam Kameroen uit de kokers bij de loting zaterdagavond in Parijs. Kameroen bereikte vier jaar geleden echter wel de achtste finale, maar werd daarin met een 1-0 nederlaag uitgeschakeld door China.

Doordat Nederland in 2015 in de groesfase de derde wedstrijd tegen China door een doelpunt van Wang in de 91e minuut verloor ging niet Nederland maar China door naar de achtste finale.

De FIFA Women’s World Cup 2019 vindt plaats van 7 juni tot en met 7 juli 2019 in de volgende negen plaatsen: Grenoble, Le Havre, Lyon, Montpellier, Nice, Paris, Reims, Rennes en Valenciennes. De openingswedstrijd zal gespeeld worden in het Parc des Princes in Parijs. De halve finales en de finale worden in Lyon gespeeld.

Deze pagina delen via:

Terug