Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2018-BMX-algemeen-HK.jpg
Foto: Huub Keulers

Goede Limburgse resultaten tijdens WK BMX in Zolder

Tijdens de 2019 UCI BMX World Championships van afgelopen woensdag in het Belgische Zolder wisten de Limburgse BMX-ers diverse goede resultaten neer te zetten. Julie van den Ham (Venlo) wist zelfs een medaille mee naar huis te nemen.

De 7-jarige Julie van den Ham heeft een zilveren medaille behaald in haar leeftijdscategorie. Na de voorrondes plaatste de Venlose zich voor de halve finale waarin ze zich met een vierde plaats wist te plaatsen voor de finale. In de finale was alleen haar Russische concurrente sterker. Haar 13-jarige zus Sanne van den Ham kwam in haar leeftijdsklasse niet door de voorronde.

De 10-jarige Isa van der Velden (Ospel) eindigde in haar leeftijdsklasse in de finale op de vijfde plaats. "In de eerste bocht kwam ik in de verdrukking en moest ik uitwijken waardoor ik even de aansluiting kwijt raakte. Daarmee was het podium helaas al uit zicht. Ik kon nog wel goed terug komen en uiteindelijk als vijfde finishen. Gewoon vijfde van de wereld hoe vet is dat", liet Isa van der Velden na afloop weten. In dezelfde klasse eindigde de 10-jarige Indy Delahaye (Geleen) die geknokt heeft voor wat ze waard was, op de achtste plaats.

De drie jaar ouder zus van Isa, Noa van der Velden strandde in de halve finale van het WK . "Jammer dat ik in de halve finale net te kort kwam en op de zesde plaats eindigde. Ik ben wel superblij dat ik zo ver ben gekomen en dat ik twaalfde van de wereld ben."

Deze pagina delen via:

Terug