Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2019-atletiek-algemeen-HK.jpg
Fotograaf: Huub Keulers

Geen promotie Nederlandse atleten na EK landenteams

Na de degradatie twee jaar geleden van het Nederlandse atletiekteam uit de Super League naar de eerste divisie zijn de Nederlandse atleten er afgelopen weekend in het Noorse Sandnes niet in geslaagd om hun verloren terrein weer terug te veroveren. Na 20 onderdelen verdeeld over drie dagen eindigde Nederland op de vierde plaats met 259 punten. Kampioen van de eerste divisie, met 302 punten, werd Portugal dat promoveert naar de Super League. Wit- Rusland eindigde met 281 punten op de tweede plaats en derde werd het gastland Noorwegen met 269 punten.

Met het Nederlandse team streden vier Limburgse atleten mee om de promotie te proberen te realiseren: Britt Ummels (Maastricht), Nora Ritzen (Doenrade), Melissa Boekelman (Sittard) en Etiènne Orbons  (Heerlen).

Etiènne Orbons kwam vrijdag al vroeg in actie bij het kogelslingeren. Bij het onlangs gehouden NK atletiek verbeterde hij zijn persoonlijk record naar 63.37 meter, maar daar kwam hij vrijdag in Sandnes niet bij in de buurt. Met een afstand van 57,51 meter eindigde hij als elfde en laatste waarmee hij slechts een punt voor Nederland wist binnen te halen.

Nora Ritzen kwam zaterdagmiddag in actie op het onderdeel hink-stap-springen. De Limburgse kwam in haar derde en laatste beurt tot een afstand van 13,14 meter waarmee ze op een negende plaats eindigde en Nederland drie punten bezorgde voor het landenklassement.

Britt Ummels kwam zondagmiddag in actie op de 1500 meter. De kersverse Nederlands kampioen eindigde op deze middenafstand op de derde plaats met een tijd van 4.51.40. Daarmee bleef ze wel ver verwijderd van haar persoonlijk record. Met haar derde plaats bezorgde ze Nederland wel negen punten voor het landenklassement

Bij het kogelstoten kwam Melissa Boekelman zondagmiddag als laatste Limburgse in actie. Boekelman die twee weken geleden haar twaalfde outdoor senioren titel wist te veroveren, bleef in Noorwegen een beetje achter bij haar normale prestaties. Met een afstand van 17.30 meter in haar vier laatste stoot werd ze toch nog vierde en pakte zo acht punten mee voor het landenklassement.

Deze pagina delen via:

Terug