Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Tom-Dumoulin.jpeg

Geen problemen voor Tom Dumoulin in twaalfde Etappe

De twaalfde etappe in de Ronde van Italië van Forlì naar Reggio Emilia over 229 kilometer was niet alleen de langste etappe maar was ook nog eens een van de saaiste etappes ondanks dat men aan in het eerste gedeelte een berg van de tweede en een van de derde categorie moest beklimmen. De laatste 110 kilometer was eerst nog een afdaling, maar daarna volgde alleen maar een vlak eindestuk van zo’n 60 kilometer.

Drie renners kregen de zegen van het peloton en namen zeven minuten voorsprong maar werden op zeven kilometer voor het einde weer ingelopen waarna de sprinters zich konden gaan opmaken voor de eindsprint. Een van de laatste mogelijkheden voor de sprinters om nog een etappe te winnen. De zege ging alweer voor de derde keer naar de Colombiaan Gaviria. Hij versloeg de Italiaan Mareczko en de Ier Sam Bennett. Tom Dumoulin (Maastricht) kwam met alle favorieten binnen op zes seconden achter de winnaar op de 39e plaats.

In het algemeen klassement veranderde er niks. Tom Dumoulin behoud het roze en is daarmee de eerste Nederlander die negen roze truien in de kast heeft liggen en daarmee is hij Eric Breuking voorbij. Dumoulin behoudt 2.23 minuten voorsprong op Quintana en 2.38 op Mollema.

Vandaag staat de laatste compleet vlakke etappe op het programma van Reggio Emilia naar Tortona over 167 kilometer. De laatste dag dat sprinters aan de bak kunnen. De Duitser Greipel heeft dan ook al aangekondigd vrijdag de ronde weer te verlaten.

Deze pagina delen via:

Terug