Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Demi-Schuurs-2018-1.jpeg

Fed Cup team met Demi Schuurs verliest van Canada

Het Nederlands Fed Cup team, met Demi Schuurs (Nieuwstadt), is er afgelopen weekend niet in geslaagd de play-offs voor promotie naar de wereldgroep te bereiken. In de Maaspoort in Den Bosch verloor de Oranje equipe van teamcaptain Paul Haarhuis met 4-0 van Canada.

Op de eerste dag verloor Oranje beide partijen. Richèl Hoogenkamp verloor de eerste partij met 4-6 en 1-6 van Bianca Andreescu waarna kopvrouw Arantxa Rus haar wedstrijd tegen de 100 plaatsen lager op de wereldranglijst gerangschikte Françoise Abanda verloor met 6-7 (8-10), 6-4, 4-6.

Rus moest zondag de derde partij winnen tegen Andreescu om Oranje in de race te houden. Ze gooide alles in de strijd, maar kwam tekort tegen de 18-jarige Canadese nummer 70 van de wereld. Ze verloor met 4-6 en 2-6. Daarmee nam Canada een beslissende 3-0 voorsprong en kwam het vierde enkelspel te vervallen. Alleen moest het dubbelspel met Demi Schuurs nog gespeeld worden.

Schuurs, die speelde met Bibiane Schoofs, speelde daarmee louter nog om de eer. Het Nederlandse duo ging na het spelen van een supertiebreak met 6-2, 5-7 en 10-12 ten onder tegen Bianca Andreescu en Gabriela Dabrowkski.In april zal het Nederlands team moeten strijden om lijfsbehoud in de wereldgroep II.

Deze pagina delen via:

Terug