Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2019-Eaters-HK.jpg
Fotograaf: Huub Keulers

Eaters Geleen gaat naast BeNe-League ook in de nieuwe Inter Region Cup spelen

Nederland, België en de Duitse Liga-West gaan een gezamenlijke (mini) competitie opzetten onder de naam Inter Region Cup. Dat is de uitkomst na onderzoekende gesprekken die de afgelopen periode hebben plaatsgevonden tussen de besturen van de BeNe League en de EHV-NRW (Liga West). Afgelopen vrijdag werd de laatste hand gelegd aan deze nieuwe competitie en een akkoord bereikt tussen de beide besturen.

Zes teams uit de BeNe League, drie uit Nederland waaronder Eaters uit Geleen, en drie uit België hebben zich aangemeld voor deelname nadat alle ploegen de vraag hebben gekregen of ze aan deze nieuwe competitie willen deelnemen. Ook aan Duitse kant zullen zes teams uit de Regionalliga West hun opwachting maken.

Uitgangspunt is dat de teams uit de BeNe League alleen tegen de Duitse teams uitkomen in een halve competitie. Daarbij wordt dus driemaal thuis en driemaal uit gespeeld. De ranglijst wordt opgemaakt op basis van zes gespeelde wedstrijden in de Inter Region Cup, plus de resultaten van de onderlinge duels uit de eigen reguliere competitie.

De deelnemende teams spelen deze mini-competitie volledig naast de huidige BeNe League. In de ranking hebben beide competities op geen enkele manier invloed op elkaar. Het programma zal worden afgewerkt in de maanden oktober tot en met januari, waarbij het definitieve programma op korte termijn bekend wordt gemaakt. Dat laatste zal ook gelden voor het programma voor de BeNe League en het bekertoernooi.

De aftrap van het seizoen is op zaterdag 21 september tijdens de dertiende editie van de Ron Berteling Schaal. Het weekend van 27-29 september zullen de bekertoernooien in beide landen van start gaan.

Deze pagina delen via:

Terug