Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-woutpoels.jpg
Foto: Wouter Roosenboom

Dumoulin en Poels rijden top tien binnen in Tirreno-Adriatico

De tweede etappe van de Italiaanse rittenkoers de Tirreno-Adriatico van Camaiore naar Pomarance over 195 kilometer is na een spannende slotklim gewonnen door de Fransman Julian Alaphilippe. Hij eindigde voor de Belg Greg van Avermaet en de Italiaan Alberto Bettiol. Wout Poels (Blitterswijck) eindigde als achtste en Tom Dumoulin (Maastricht) kwam als achttiende over de streep. Allemaal in dezelfde tijd als de winnaar.

Aan de voet van de laatste klim van 6,3 kilometer werd een groep van vijf vluchters ingerekend en begon ook het spel om de leiderstrui tussen de Brit Adam Yates, de Sloveen Primoz Roglic en Tom Dumoulin. De italiaan Oss was de eerste die er van door ging maar hij werd snel achterhaald door de ploeg van Adam Yaets. Vervolgens was het de  Kazach Alexey Lutsenko die weg reed en Roglič en de Australiër Simon Clarke meekreeg. Dumoulin doorzag het gevaar en reed met een indrukwekkende demarrage in een ruk naar de koplopers.

Het peloton, met Poels redelijk anoniem in de gelederen, kon echter niet lang daarna ook weer aansluiten. Primoz Roglic probeerde het nog een keer maar de Sloveen had teveel krachten verspeeld wat betekende dat er met een groep van 33 renners gesprint werd naar de finish. Daar bleek Fransman Julian Alaphilippe voor de vijfde keer dit seizoen naar de overwinning te rijden.

In het algemeen klassement pakte de Brit Adam Yaets de leiding. Tweede staat zijn Amerikaanse ploeggenoot Brent Bookwalter in dezelfde tijd. Primoz Roglic staat derde op zeven seconden. Tom Dumoulin klimt naar de zesde plaats en heeft 22 seconden achterstand. Wout Poels maakt een sprong naar de tiende plaats op 47 seconden.

De derde etappe van Pomarance naar Foligno over 226 kilometer gaat lang op en neer waarbij twee beklimmingen zitten die meetellen voor het bergklassement. Toch kan het goed zijn dat de wedstrijd in een sprint eindigt, de laatste 25 kilometer is immers weer redelijk vlak.

Deze pagina delen via:

Terug